Esittely

Vuodesta 2001 lähtien kääpiösnautserit ovat olleet osa elämäämme. Halusimme labradorillemme ystäväksi pienikokoisen koiran joka olisi kestävä ja aktiivinen. Päädyimme kääpiösnautseriin ja tämä rotu on ollut kaikkea mitä odotimme ja paljon enemmän. Iso koira pienessä paketissa, väsymätön, aktiivinen ja iloinen rotu.  Koiramme ovat perheenjäseniämme ja elävät normaalia kotikoiran elämää maalaismaisemissa Maskussa, lähellä Turkua, osallistuen aktiivisesti näyttelyihin ja harrastaen kaikkea mukavaa agilitystä jäljestämiseen.

Kasvatustyöni on hyvin pienimuotoista, kaikki syntyvät pentueet ovat tarkkaan harkittuja yhdistelmiä. En ole ammattikasvattaja, vaan tämä on harrastus, jota innoittaa rakkauteni kääpiösnautsereita kohtaan.

Pyrkimyksenäni on kasvattaa terveitä, rakenteeltaan tasapainoisia, kääpiösnautseriluonteen omaavia kääpiösnautsereita. Tähtään laatuun, en määrään. Cheantake-kennelnimellä on aiemmin kasvatettu muutama siperianhusky-pentue. On ollut onni saada upeat kantanartut Wilma, BånnGass Whisky Sour ja Missy, Axcium’s Miss America kantaviksi koiriksi kasvatustyölleni. Molemmat koirat ovat osoittautuneet hyviksi periyttäjiksi ja olemme päässeet jatkamaan kasvatustamme näiden jälkeläisillä.

Panostan pentujen sosiaalistamiseen ja pyrn antamaan niille mahdollisimman hyvän ja tasapainoisen pohjan kasvaa aikuiseksi koiraksi. Kuitenkin pennun tulevat omistajat ovat avainasemassa siihen millaiseksi pentu kasvaa uudessa kodissaan. Pennun kasvatus yhteiskuntakelpoiseksi koiraksi vaatii aikaa ja panostusta. Kääpiösnautsereiden erityispiirre on trimmausta ja hoitoa vaativa turkki. Trimmaan kaikki kasvattimme mielellämme ja opastan omistajia huolehtimaan koiransa turkista juuri oikealla tavalla yksilöllisten tarpeiden mukaan trimmauksien välillä. Cheantake-kääpiösnautserin omistajilla on takanaan elinikäinen tukeni. Mielenkiintoni kasvattiamme kohtaan ei pääty koiran muutettua uuteen kotiinsa, vaan tuen, kannustan, ohjaan ja autan kasvattiemme omistajia jokaisessa tilanteessa.

Tervetuloa tutustumaan kotisivuilleni koiriini, toivottavasti viihdytte!

Nora