Esittely

Vuodesta 2001 lähtien kääpiösnautserit ovat olleet osa elämäämme. Halusimme labradorillemme ystäväksi pienikokoisen koiran joka olisi kestävä ja aktiivinen. Päädyimme kääpiösnautseriin ja tämä rotu on ollut kaikkea mitä odotimme ja paljon enemmän. Iso koira pienessä paketissa, väsymätön, aktiivinen ja iloinen rotu.  Koiramme ovat perheenjäseniämme ja elävät normaalia kotikoiran elämää Raisiossa, lähellä Turkua, osallistuen aktiivisesti näyttelyihin ja harrastaen kaikkea mukavaa agilitystä jäljestämiseen.

Kasvatustyömme on hyvin pienimuotoista, kaikki syntyvät pentueemme ovat tarkkaan harkittuja yhdistelmiä. Emme ole ammattikasvattajia, vaan tämä on yhteinen harrastuksemme, jota innoittaa rakkautemme kääpiösnautsereita kohtaan.

Pyrkimyksenämme on kasvattaa terveitä, rakenteeltaan tasapainoisia, kääpiösnautseriluonteen omaavia kääpiösnautsereita. Tähtäämme laatuun, emmekä määrään. Cheantake-kennelnimellä on aiemmin kasvatettu muutama siperianhusky-pentue. Meille Cheantake-kennelnimi siirtyi Markun vanhemmilta v. 2005. Markulle tärkeiden siperianhuskyjen CHerin, ANorin, TAklan ja KEnain muistoa kunnioittaen jatkamme omaa kasvatustyötämme tällä kennelnimellä. Meillä on ollut onni saada upeat kantanartut Wilma, BånnGass Whisky Sour ja Missy, Axcium’s Miss America kantaviksi koiriksi kasvatustyöllemme. Molemmat koirat ovat osoittautuneet hyviksi periyttäjiksi ja olemme päässeet jatkamaan kasvatustamme näiden jälkeläisillä.

Panostamme pentujemme sosiaalistamiseen ja pyrimme antamaan niille mahdollisimman hyvän ja tasapainoisen pohjan kasvaa aikuiseksi koiraksi. Kuitenkin pennun tulevat omistajat ovat avainasemassa siihen millaiseksi pentu kasvaa uudessa kodissaan. Pennun kasvatus yhteiskuntakelpoiseksi koiraksi vaatii aikaa ja panostusta. Kääpiösnautsereiden erityispiirre on trimmausta ja hoitoa vaativa turkki. Trimmaamme kaikki kasvattimme mielellämme ja opastamme omistajia huolehtimaan koiransa turkista juuri oikealla tavalla yksilöllisten tarpeiden mukaan trimmauksien välillä. Cheantake-kääpiösnautserin omistajilla on takanaan meidän elinikäinen tukemme. Mielenkiintomme kasvattiamme kohtaan ei pääty koiran muutettua uuteen kotiinsa, vaan tuemme, kannustamme, ohjaamme ja autamme kasvattiemme omistajia jokaisessa tilanteessa.

Tervetuloa tutustumaan kotisivuillemme koiriimme, toivottavasti viihdytte!

Nora & Markku